Welkom op de site met de meeste standaard wachtwoorden!!!

Over Apple Airport Base StationáRouters:

Apple AirPort en AirPort Extreme zijn lokale draadloze netwerkproducten van Apple Inc gebaseerd op de IEEE 802.11-standaard (ook wel bekend als Wi-Fi). AirPort en AirPort Extreme in gemeenschappelijk gebruik kan verwijzen naar het protocol (802.11b, 802.11g en 802.11n, respectievelijk), de uitbreidingskaart of het basisstation. In Japan, de lijn van producten wordt verkocht onder het merk AirMac .

De oorspronkelijke AirPort (bekend als Graphite ) is voorzien van een modem en een Ethernet-poort. Het maakt gebruik van een Lucent WaveLAN Silver PC Card als de radio, en maakt gebruik van een embedded AMD Elan processor. Het werd vrijgegeven 21 juli 1999. De Graphite AirPort-basisstation is functioneel identiek aan de LucentRG-1000 wireless basisstation en kan draaien op dezelfde firmware. Als gevolg van de originele firmware-locked beperkingen van de Silver-kaart, kan het apparaat accepteert alleen 40-bits WEP-encryptie. Later aftermarket tweaks kunt inschakelen 128-bits WEP op de Silver-kaart. Aftermarket Linux firmware is ontwikkeld voor deze eenheden om hun nuttige levensduur te verlengen.

Een tweede generatie model (bekend als twee Ethernet-poorten of sneeuw ) werd ge´ntroduceerd op 13 november 2001. Het beschikt over een tweede Ethernet-poort in vergelijking met de Graphite ontwerp, waardoor een gedeelde Internet-verbinding met zowel bekabelde als draadloze clients. Ook nieuw is de mogelijkheid om verbinding te maken met America Online's dial-up service-een functie die uniek zijn voor Apple basisstations. Dit model is gebaseerd op Motorola PowerPC 855 processor en bevatte een volledig functionele oorspronkelijke Airport Card, die kan worden verwijderd en gebruikt in elke compatibele Macintosh computer.

Airport Base StationáRouter Paswoorden Lijst:

Product Version Protocol Username Password Access
Airport Base Station (Dual Ethernet) 2 Multi n/a password Guest
AirPort Base Station (Graphite) 2 Multi (none) public public
Airport Extreme Base Station 2 Multi n/a admin Guest
Airport none public
Airport Other admin public Administrative
Airport 5 1.0.09 Multi root admin
Network Assistant None xyzzy Admin
Remote Desktop (blank) xyzzy Admin